Projecten
  • Capaciteitsvergroting N279 's-Hertogenbosch-Veghel

Capaciteitsvergroting N279 's-Hertogenbosch-Veghel

opdrachtgever       Provincie Noord-Brabant
locatie       's-Hertogenbosch - Veghel
activiteit       Baggeren, Design en construct, Groot grondverzet, Landinrichting, Project en plan ontwikkeling, Saneringen, Stortplaatsen, Verhardingen, Verkeerstechnieken
uitvoerperiode       december 2014 - november 2017

De capaciteitsvergroting N279, een Design, Build en Maintain opdracht op basis van UAV-gc 2005, betreft de realisatie van een capaciteitsuitbreiding van de provinciale weg N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel, vanaf de aansluiting met de rijksweg A2 tot en met de aansluiting met de rijksweg A50. Het is een contract gegund op Best Value Procurement waarbij met Systems Engineering het proces beheerst wordt.

Het werk wordt door combinatie ‘de Vaart’ uitgevoerd. Deze combinatie bestaat uit Dura Vermeer, Ploegam en van den Biggelaar Grond- en waterbouw.

De capaciteitsvergroting wordt bereikt door het toevoegen van twee rijstroken en het aanleggen van vier ongelijkvloerse aansluitingen. Daarnaast bestaat het werk uit het realiseren van bijbehorende wegen, kunstwerken, het inrichten van een dynamisch beekdal van rivier de Aa nabij Berlicum en bijkomende werken.

Het beekdal van rivier de Aa, in het verleden recht getrokken (gekanaliseerd) met het oog op een snellere afvoer van water, krijgt haar ‘speelse en vrije loop’ weer terug, waardoor ook de aan de beek gebonden ecologie wordt gestimuleerd.


terug naar projectoverzicht
@projecten_item_media_video@ Sluit video