Projecten
  • Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard
  • Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard
  • Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard

Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard

opdrachtgever       Gemeente Den Haag
locatie       Den Haag
activiteit       Civiele betonbouw, Grondverzet, Verhardingen, Waterkeringen
uitvoerperiode       januari 2010 - maart 2013
Omschrijving
Het project bestond primair uit het herstellen van de 'Zwakke Schakel' van Scheveningen en het volledig herinrichten van de nieuwe boulevard.

Over circa 1 kilometer werd een verborgen glooiing onder een zogeheten bezwijkboulevard aangelegd, die bij de ontwerpstorm vrij kwam te liggen en dan nog steeds het achterland van Scheveningen beschermt.

Over een totale lengte van ongeveer 2 kilometer werd volgens het ontwerp van de Spaanse architect Manuel De Sola-Morales de nieuwe boulevard gerealiseerd, waarbij fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer op verschillende niveau’s een eigen plek op de boulevard krijgen. Veilig & Mooi.

Techniek
In techniek maken eisen als beperkt gewicht van betonelementen (niet zwaarder dan 700kg), strakke zichtnaden van 5mm tussen gepolijste betonpanelen met RVS wapening, niet eerder toegepaste constructies, Cortenstalen bekledingen, diepwanden tussen bebouwing en naast steile taluds, strandzand en het zoute milieu het project zeer uitdagend.

Omgeving
Qua omgeving was het project eveneens bijzonder: de uitvoering vond plaats in één van de drukste badplaatsen van Nederland. Recreatie en ondernemerschap gaan onverminderd door, terwijl de uitvoering geboden is aan venstertijden en gesloten stormseizoenen. Al meerdere malen is het project in het nieuws geweest, van oude kanonslopen tot Duitse S3 Kazematten; in Scheveningen is elke dag bijzonder!
terug naar projectoverzicht
@projecten_item_media_video@ Sluit video