30-01-2023


Afgelopen zondag werd de Vispassage ‘Verlengde Oude Maas’ feestelijk geopend door Arnold Jansen (Waterschap Limburg), May van de Kerkhof (Rijkswaterstaat) en Rob van Schijndel (Natuurmonumenten).

Dit project is tot stand gekomen door een gezamenlijke inspanning van Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, GEONIUS en Van den Biggelaar Grond- en waterbouw .

De vispassage bestaat uit een nieuw gegraven watergang van circa 2,50 km lang en verbetert de visoptrek vanuit de Maas naar de oude Maas en de Geleenbeek.

Er kwamen ruim 100 bezoekers af op de feestelijke opening. Ze genoten van een heerlijk Limburgs vlaaitje en van een excursie door het natuurgebied bij de verlengde oude Maas. Tijdens de excursie werd uitgelegd waarom vispassages belangrijk zijn voor flora en fauna en een bijdrage leveren aan de KRW-maatregelen.

We zijn trots op de goede samenwerking en het prachtige resultaat.

Met de oplevering van de vispassage is het gebied weer vrij toegankelijk voor wandelaars.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000