Tijdsplanning
Opdrachtgever Gemeente Dordrecht
Locatie Dordrecht


het project

In opdracht van Gemeente Dordrecht gaan we aan de slag met een forse trapconstructie van ruim 180 meter lang. Op basis van Engineering en Construct, waarbij we dus zorgdragen voor het project in de hele breedte: van ontwerp tot realisatie. Daar is Van den Biggelaar Grond- en waterbouw op zijn best!

Energieplein

Het project, genaamd Energieplein Fase 2, sluit aan op een eerder gerealiseerde opdracht. Logischerwijs Energieplein Fase 1 geheten. De opdracht toen? De aanleg van het plein waar het voormalige Gemeentelijk Energiebedrijf gehuisvest was. Het plein werd in 2016 geopend en het gebouw doet nu dienst als locatie voor podiumkunsten. Fase 2 staat in het teken van de aangrenzende oever. Van den Biggelaar Grond- en waterbouw verzorgt de oeverconstructie, in de vorm van een 180 meter lange trap.

Natuursteen

De constructie moet tegelijkertijd dienst doen als waterkering en oeverbescherming. Om het geheel mooi over te laten lopen met het reeds aangelegde Energieplein, maken we gebruik van dezelfde natuursteen, zodat de trapconstructie één geheel vormt met de bijzondere elementen in bestaande verharding. Onderdeel van de realisatie is onder meer het nat en droog ontgraven van circa 5.000 m3 grond en het plaatsen van prefab betonnen funderingspalen. Eén ding is zeker: als de constructie af is, ligt het Energieplein er mooier bij dan ooit.

 

Tom Bastiaansen

Omgevingsmanager

We maken het Energieplein mooier dan ooit.

Mail ons

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000