Schouders eronder en aanpakken. Met die instelling is Van den Biggelaar uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Een geschiedenis die halverwege vorige eeuw zijn oorsprong vindt.

Van transporteur naar aannemer

Het verhaal van Van den Biggelaar Grond- en waterbouw begint bijna 60 jaar geleden in het Gelderse Velddriel. Eind jaren ’50 van de vorige eeuw beginnen de drie broers Sjaan, Toon en Henk van den Biggelaar een transportbedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van grond en zand. Een business waar veel vraag naar is ten tijde van de wederopbouw na de 2e wereldoorlog. De stap van werken op urenbasis naar het aannemen van hele transportklussen wordt dan ook al in de beginjaren gemaakt.

Verbreding

In die periode groeit het bedrijf en de keuze om het werkveld te verbreden is dan ook snel gemaakt. Van den Biggelaar neemt steeds meer uitvoerende klussen aan. Veel cultuurtechnisch werk, zoals de aanleg van parken in Amsterdam. Maar ook waterbouwkundig werk en activiteiten in de ruimtelijke ordening. Rioleringen aanleggen, wegen uitbreken, groot grondverzet: Van den Biggelaar opereerde op steeds meer fronten binnen de grond-, weg- en waterbouw.

B 11.jpg
RB 22-S.jpg

Groei

Die ervaring in de eerste decennia van het bestaan van Van den Biggelaar vormde een logische opstap naar meer verbreding. Terwijl de Biggelaar Groep – onder andere met de overname van Conetra en BLM Wegenbouw – zijn positie over de gehele GWW-linie verstevigt, groeit Van den Biggelaar Grond- en waterbouw uit tot een steeds belangrijkere speler binnen de grond- en waterbouw. Anno nu is Van den Biggelaar Grond- en waterbouw een bekende naam in de markt. We realiseren prachtige projecten met en rondom het element water.

Trots

Van groot tot klein, en door heel Nederland en België. Onze focus ligt steeds meer op complexe werken die we integraal uitvoeren. Met een eigen ontwerpafdeling en zeer veel kennis op het gebied van nieuwe contracten en vergunningen is Van den Biggelaar Grond- en waterbouw klaar voor een mooie toekomst met nog meer waterwerk. Werk dat we samen maken en waar we samen trots op zijn.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000