Tijdsplanning 13-09-2021 t/m 01-10-2022
Opdrachtgever Port of Amsterdam
Locatie Australiëhaven, Amsterdam


Het project

In het Amsterdamse havengebied realiseren wij in opdracht van Port of Amsterdam een kade voor het afmeren van zeeschepen en binnenvaartschepen. Voorheen bestond de noordkant van de Australiëhaven uit braakliggend terrein en glooiende oevers. Het havenbedrijf wil dit gebied aantrekkelijk maken voor watergebonden bedrijven.

Daarom maken wij een kade met een totale lengte van ruim 400 meter. en een kerende hoogte van ruim 15 meter. De kade bestaat uit een verankerde combiwand met en is voorzien van buispalen van bijna 30 m1 en triple damwandplanken van 20 m1 De vleugelwanden bestaan uit damwandplanken met een lengte tussen 27 en 28 m1. De betonnen deksloof komt 40 centimeter onder water. Hier bevestigen we kunststof wrijfschorten aan.

De werkzaamheden aan de westzijde vinden plaats in het oliehavengebied. Hier gelden de regels van het oliehavenregime. Op het werkterrein is een aanlegsteiger van de Water Afval Verwerking (WAV) aanwezig. De activiteiten van de WAV moeten altijd doorgang vinden en toegang voor hen moet gewaarborgd zijn. Om de steiger veilig te bereiken hebben wij buiten het werkterrein, een parkeerplaats en een toegangspad gemaakt.

Op dit moment maken wij de betonproppen met trompetten in de buispalen en verankeren wij de combiwand. Ook zijn we gestart met de voorbereidingen van de betonnen deksloof. De aankomende weken wordt gestart met het aanbrengen van de betonsloof waarna deze wordt voorzien van kunststof wrijfschorten, drenkelingentrappen en bolders.

In mei 2022 starten we met het baggerwerk voor de nieuwe kade van ca 100.000m3 tot een diepte van bijna 15 meter. Daarna realiseren wij een taludbescherming wat bestaat uit een zinkstuk met stortsteen en colloïdaal beton.

Project in beeld

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000