Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Waterschap Hollandse Delta
Locatie Goudswaard/Nieuw-Beijerland


het project

Onder de rook van Rotterdam, tussen Goudswaard en Nieuw-Beijerland, loopt de rivier de Spui. Een aantrekkelijk stukje waterlandschap met ruim 8 kilometer dijk. Om de veiligheid van dit dijktraject ook voor de komende 50 jaar te kunnen garanderen, verzorgde Van den Biggelaar Grond- en waterbouw, in combinatie met Dura Vermeer en Ploegam, de dijkversterking ervan.

 

Optimale bereikbaarheid

In het gebied aan de Spui wonen best wat mensen. Oók direct aan het water. Dat brengt een uitdaging met zich mee: de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperken. Van den Biggelaar Grond- en waterbouw was binnen het project met name verantwoordelijk voor het specialistische werk: het plaatsen van damwanden. Door de aanwezige expertise in het team waren we in staat maximaal resultaat te behalen met een minimale inzet van materieel. Zo konden we de overlast tot een minimum beperken. Om goed bestand te zijn tegen de invloeden van de waterkracht voorzagen we de damwanden op diverse plekken van betonnen deksloven en voorzetschotten. Hierin maakten we ook een aantal coupures. Dit zijn waterdichte doorgangen naar aanwonenden en buitendijkse locaties. Zo blijft de bereikbaarheid altijd optimaal.

Mobiele waterkering

Het project is uitgevoerd op basis van een design & construct-contract; de combinatie was dus zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden. Dat heeft tot mooie oplossingen geleid. Zo hebben we in Goudswaard een mobiele waterkering uitgevoerd. Deze kan met hoogwater worden gesloten en bestaat uit aluminium profielen die we binnen 24 uur kunnen opbouwen en laten functioneren. Daniël Tak werkte als Werkvoorbereider bij het project en kijkt met trots terug op de werkzaamheden en het resultaat. ‘Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat! Er ligt een mooi waterwerk, dat laat zien waar we als organisatie toe in staat zijn.’

Daniël Tak

Werkvoorbereider

'Er ligt een mooi waterwerk.'

MAIL ONS

project in beeld

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000