Tijdsplanning 01-06-2016 t/m 31-08-2016
Opdrachtgever De Heus Voeders B.V.
Locatie Maasbracht, Limburg


Het project

Soms komen er van die projecten langs waar iedere waterbouwer enthousiast van wordt. Zo’n puur waterbouwwerk, zonder poespas. De kadereconstructie bij het Maasbrachtse De Heus Voeders B.V. is zo’n project. Relatief kleinschalig, maar daarom niet minder leuk. Integendeel zelfs: hier doe je het als waterbouwer voor.

 

Terug naar de basis

Van den Biggelaar Grond- en waterbouw realiseert tegenwoordig heel wat projecten waarbij een flinke hoeveelheid en variëteit aan expertises komt kijken. Fantastisch natuurlijk, maar soms is het ook heerlijk om even terug te gaan naar de basis van de waterbouw: de kade bijvoorbeeld. Of meer specifiek: het herstellen daarvan. Veevoerspecialist De Heus vroeg ons hun verouderde kade weer tot leven te wekken. Deden we natuurlijk maar al te graag.

Kennis en ervaring

De specifieke opdracht? Het herstellen van het beton van de bestaande kade, het maken van een nieuwe oeverconstructie en het aanbrengen van bolderpalen. Een kolfje naar de hand van Van den Biggelaar. Weet ook Projectleider Wicher van Beek: ‘Dit is nou een écht waterbouwwerk. En het mooie is dat we het op basis van kennis en ervaring hebben ontworpen én uitgevoerd.’ Uitdagingen? Die waren er gelukkig genoeg. Wicher: ‘De uitdaging tijdens het project zat hem in de bereikbaarheid van de kade, die mocht niet worden belemmerd. Daar hebben we voor gezorgd. Tegelijkertijd hebben we altijd voor een goede communicatie richting De Heus gezorgd. Zo waren ze altijd op de hoogte van de status en planning. Constructief was het aanbrengen van de damwanden aan de oever wel een uitdaging. Die stond namelijk op instorten.’

In ere hersteld

Dat is nu wel anders. De kade is in ere hersteld en ligt er bijzonder mooi – en super solide – bij. In augustus 2016 werden de werkzaamheden afgerond en leverden we het project netjes op tijd op. Met een mooi en robuust resultaat, dat er weer heel wat jaren tegenaan kan. Wicher: ‘Én een tevreden opdrachtgever, die zijn kade gewoon heeft kunnen blijven gebruiken.’

IMG_0865.JPG
6. Foto.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000