Tijdsplanning 01-10-2019 t/m 28-02-2020
Opdrachtgever Levvel
Locatie Breezanddijk Noord


Het Project

In 2019 en 2020 werkten we aan de kadeconstructie in Breezanddijk Noord. In opdracht van Levvel hebben we een tijdelijke verankerde kadeconstructie ontworpen en gerealiseerd. Levvel is het bouwconsortium dat bestaat uit BAM, Van Oord en Rebel en versterkt de Afsluitdijk in opdracht van Rijkwaterstaat. De kadeconstructie bestaat uit stalen damwanden waarachter een ankerwand is geplaatst. De hoofdwand en het ankerscherm zijn verbonden met legankers. Met deze tijdelijke kade kan Levvel onder andere Quattroblocks overslaan die worden gebruikt voor de dijkbekleding. De kade werd op 28 februari opgeleverd.

Veilig werken

Met ons werkschip de Thomas hebben we stalen damwanden aangebracht. Bij de uitvoering van de werken in Harlingen en op Breezanddijk hebben we rekening moeten houden met getijdewerking. Daardoor hebben we in sommige gevallen onze werktijden aangepast, maar ook voorzorgsmaatregelen genomen om veilig te werken. Zo hebben we bijvoorbeeld een bordes aan de heigording gemaakt voor meer werkruimte. Projectleider Ger Gerritsen: "Wat fijn dat we ons steentje kunnen bijdragen aan het versterken van de Afsluitdijk en tegelijk wat jammer dat ons project hier al is afgerond. Zo’n mooie en dynamische werkomgeving heb je niet iedere dag."

Van den Biggelaar was al bekend op de Afsluitdijk. In 2019 leverden we al twee opdrachten op aan Levvel:

  • een tijdelijke loswal in Den Oever
  • een tijdelijke loswal en een insteekhaven in Harlingen
Overzichtfoto Levvel

©Levvel / Topview Luchtfotografie

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000