Tijdsplanning 10-01-2016 t/m 01-06-2017
Opdrachtgever Consortium Grensmaas
Locatie Papenhoven, Limburg


Het project

Het plaatsen van damwanden. De engineering van constructies. Het heien van palen. Tuurlijk, voor het werk komen we ons bed uit. Maar de charme van waterwerk zit ook in andere dingen. De omgeving bijvoorbeeld. Het persoonlijke contact. Of het feit dat je onderdeel kunt zijn van een stukje historie. Zoals bij onze werkzaamheden in Trierveld.

 

Rijke geschiedenis

Het project Grensmaas is om meerdere redenen historisch. Zo is het momenteel het grootste rivierproject in uitvoering in Nederland en waren de voorbereidingen al in de jaren ’80 van vorige eeuw in volle gang. Daarnaast ademt het Maaslandschap natuurlijk eeuwen rijke geschiedenis en zijn veel onderdelen nog gewoon in gebruik. Het Julianakanaal, in 1933 aangelegd, is daar een mooi voorbeeld van. De kadeconstructies van de haven, die Van den Biggelaar Grond- en waterbouw in onderaanneming bouwde, sluiten aan op dit kanaal en dienen tegelijkertijd als waterkering.

Biggelaar-—-Grensmaas-680.jpg

Goede samenwerking

De werkzaamheden in het Limburgse Papenhoven, waar Trierveld ligt, resulteerden in fraaie kadeconstructies, bestaande uit verankerde damwanden en buispalen, met ruime laad- en losmogelijkheden. Jaco van der Ree, Projectbegeleider, kijkt met tevredenheid terug: ‘Dit was een erg gaaf project om bij betrokken te zijn. Er zaten ook wel wat uitdagingen in, zeker om binnen het budget te blijven. Maar door goed samen te werken met de andere aannemers en werkzaamheden strak op elkaar af te stemmen, is dat gelukt. En het resultaat mag er zijn!’.

Project in beeld

  • Biggelaar-—-Grensmaas-371.jpg
  • Biggelaar-—-Grensmaas-557.jpg
  • Biggelaar-—-Grensmaas-165.jpg
  • Biggelaar-—-Grensmaas-305.jpg
  • Biggelaar-—-Grensmaas-345.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000