Tijdsplanning 01-10-2012 t/m 01-10-2014
Opdrachtgever Gemeente Hellevoetsluis
Locatie Hellevoetsluis, Zuid-Holland


Het project

Er leiden meerdere wegen naar Rome. Ook hobbelige – zelfs gevaarlijke – wegen. De aanloop naar een nieuwe kadeconstructie in Hellevoetsluis was ook zeker niet zonder gevaar en tegenstand, maar het resultaat mag er (net als Rome overigens) absoluut zijn.

 

Explosief

Je kunt veel van de waterbouw zeggen, maar niet dat het saai is. Vraag maar aan omgevingsmanager Daniël Tak, betrokken bij de realisatie van een nieuwe kadeconstructie in de haven van Hellevoetsluis. De start van het project is alweer een poos geleden, maar die zal hij niet gauw vergeten. Nadat het ontwerp nog voor de eerste werkzaamheden, in overleg met de opdrachtgever, moest worden aangepast, liep het team direct tegen een nieuw ‘probleempje’ aan. Daniel: ‘We troffen een niet gesprongen explosief en andere verdachte objecten in de bodem aan. Ook was er sprake van een sterk verontreinigde land- en waterbodem.’ Onvoorziene omstandigheden, die er mede voor zorgden dat het project een jaar stil kwam te liggen.

Actieve rol

Dat vraagt om adequaat en proactief handelen. Daniël: ‘We hebben tijdens het hele project een constructieve en actieve rol gespeeld in de procesgang en besluitvorming.’ Vanwege de explosieven werd het definitieve ontwerp aangepast. Ook maakte de verontreinigde bodem het noodzakelijk verschillende aanvullende hygiënevoorzieningen te treffen. Uiteindelijk bracht het team succesvol een stalen damwand en palen aan vanaf het water en werd de betonsloof voorzien van prefab schorten. Het resultaat? Een zeer fraaie nieuwe kade waar Hellevoetsluis én Van den Biggelaar Grond- en waterbouw trots op mogen zijn.

DSCN3176.JPG
IMG_0100.JPG
IMG_0113.JPG

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000