Tijdsplanning
Locatie Haven Stein


Het project

Voor opdrachtgever op het Chemelot terrein zijn wij op dit moment bezig met een verlaadvoorziening en opslagvoorziening in de haven van Stein. Chemelot wil in 2050 de eerste circulaire chemiesite in Europa zijn, waarbij duurzame, niet-fossiele grondstoffen en energie gebruikt worden om kunststoffen te produceren voor alledaagse spullen in elk huishouden. Deze transitie vraagt om aanpassingen in de infrastructuur waarbij de haven in Stein een essentiële rol speelt in de grondstoftoevoer over het water. Het project voorziet in verlading van grondstof met een nieuwe verlaadvoorziening en opslagvoorziening in de haven van Stein en een nieuwe, ondergrondse transportleiding van de haven naar Chemelot. Op de site wordt de grondstof opgeslagen in twee stalen tanks, ingegraven in een zandterp i.v.m. veiligheid en temperatuurregulatie. Vanaf de opslagtanks wordt een piperack aangebracht richting de bestaande fabriek.

De planning is om voor einde 2023 de status ‘mechanical complete’ te behalen.

Het project wordt uitgevoerd in een alliantievorm. Dat wil zeggen, in samenwerkingsverband. Vertrouwen en voorspelbaarheid zijn belangrijke voorwaarden om de alliantie tot een succes te maken. De volgende partijen doen mee:

  • Sitech
  • Fluor
  • BLM Industrial Contracting (Van den Biggelaar grond en waterbouw, Stevacon Bouw en BLM)
  • MVOI
  • Equans

Project in beeld

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000