Tijdsplanning 01-06-2015 t/m 31-05-2025
Opdrachtgever Provincie Noord-Holland
Locatie Kop van Noord-Holland


Het project

In 2015 gaat in de provincie Noord-Holland het roer drastisch om. Voor de eerste keer in Nederland is beheer en onderhoud van een groot deel van de infrastructuur de verantwoordelijkheid van commerciële marktpartijen. Daarmee houdt de provincie zelf maximaal overzicht met een minimale interne bezetting.

Tien jaar lang wordt hier gewerkt door het onderhoudsbedrijf ‘WaakSaam’. Van den Biggelaar neemt samen met Dura Vermeer, Ploegam en Van Doorn deel in dit onderhoudsbedrijf.
In plaats van zaken te doen met een groot aantal aannemers, voert de Provincie Noord-Holland nu via één enkele contractpartij de volledige regie. Dus geen afzonderlijke partijen meer voor het beheer en onderhoud van (vaar-)wegen, groen, gebouwen en terreinen. In plaats daarvan houdt WaakSaam de komende tien jaar wegen, vaarwegen, gebouwen, sluizen, bruggen, verkeerslichten, lichtmasten en het groen voor een vast bedrag in een afgesproken conditie.

Afgesproken condities

Daarnaast is het grote winstpunt van het nieuwe provinciebeleid zekerheid. Tien jaar lang is de staat en beschikbaarheid voor de provincie geen punt van zorg meer. Bij gebiedsaannemer WaakSaam komen de activiteiten van de bedrijven samen. In het gebiedscontract heeft de combinatie de verantwoordelijkheid voor het vaste, het variabele én het meerjarig onderhoud in de kop van Noord-Holland. Dit betreffen de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en Texel.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000