Tijdsplanning 07-06-2021 t/m 23-12-2021
Opdrachtgever VBI Oss
Locatie Oss


Het project

VBI produceert innovatieve prefab vloersystemen die hun toepassing vinden o.a. in de woningbouw. In Oss staat een productiefabriek voor deze woningbouwvloeren. De toeslagstoffen, zoals zand, kalksteen en cement worden per schip aangevoerd. De huidige kade is gerealiseerd in 1967. Bulkschepen worden sindsdien hier gelost door een loskraan die zich over een rails verplaatst. De kraanbaan staat in een natuurlijk talud en is gefundeerd op palen. De huidige kade is aan vervanging toe.

Het multifunctionele werkschip De Thomas

Van den Biggelaar Grond- en waterbouw kreeg de opdracht om deze nieuwe kade te realiseren. Wij verzorgen hierbij het totaalconcept. Van schetsontwerp, vooronderzoeken, vergunningen tot en met de realisatie. Eerst hebben we de bestaande afmeervoorzieningen verwijderd. We plaatsten een nieuwe kadewandconstructie vóór de oude kade. De gestaffelde damwandconstructie hebben we vanaf het water met ons multifunctionele werkschip De Thomas geplaatst. De ruimte tussen de oude- en nieuwe kade hebben we opgevuld met zand. De kade is verder afgewerkt met wrijfstijlen, deksloof, veiligheidsladders en bolders. Het terrein is opgeleverd met een nieuwe verhardingsconstructie.

Zonder hinder

Het was van belang dat de werkzaamheden van VBI tijdens de uitvoering ongehinderd konden doorgaan. Daarom hebben wij vijf tijdelijke afmeervoorzieningen gerealiseerd. Was er een levering vanaf het water met materialen voor VBI? Dan pasten wij onze locatie, planning en werkzaamheden hierop aan.

Project in beeld

DJI 0918

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000