Tijdsplanning 04-01-2006 t/m 04-01-2009
Opdrachtgever Rijkswaterstaat
Locatie Westervoort


Het project

‘I love it when a plan comes together’. Het citaat komt natuurlijk uit televisieserie The A-Team, maar het had net zo goed uit de wandelgangen bij Van den Biggelaar kunnen komen. Want dat hebben projectleider Wicher van Beek en zijn team ongetwijfeld meerdere keren gedacht tijdens en na de herinrichting van Hondsbroeksche Pleij. Een mooi voorbeeld van een succesvol project.

 

Flinke uitdaging

Het doel was simpel: de verdeling van het water tussen de Nederrijn en de IJssel beter regelen op de plek waar de rivieren van elkaar aftakken. Dat gebied is Hondsbroeksche Pleij. Om bij hoogwater nog voldoende water te kunnen verwerken, was de voormalige uiterwaard dringend aan herinrichting toe. Een mooie klus voor Van den Biggelaar Grond- en waterbouw (in combinatie met ingenieursbureau Royal Haskoning). En een flinke uitdaging. Want ga er maar eens aanstaan: zo’n 300.000 m3 groot grondverzet, een dijkverlegging van zo’n 200 meter landinwaarts, regelwerk installeren, natuurgebied opnieuw inrichten. 

Perfecte communicatie

Met zoveel verschillende aspecten kan er evenzoveel misgaan. Maar dat hoeft gelukkig niet. Weet ook Wicher van Beek, die als projectleider betrokken was: ‘Er waren zeker wat uitdagingen, zoals de gesloten grondbalans, het verleggen van de Nutsvoorzieningen en de nauwkeurige maatvoering van het regelwerk. Maar dat liep uiteindelijk allemaal erg soepel. Dat kwam door goed vakmanschap: het ontwerp van het regelwerk, bijvoorbeeld, was simpel maar doeltreffend, zonder hoge onderhoudskosten. Maar het kwam vooral door een perfecte communicatie. Wij hadden een zeer prettige omgang met opdrachtgever, gemeente Westervoort en bewoners. Door een juiste en tijdige afstemming tussen ons en de Nutsbedrijven zag je bovendien dat we de nieuwe beheerder van Hondsbroeksche Pleij, Waterschap, goed konden ontzorgen.’

Project in beeld

DSC_0198.jpg
DSC_0207.jpg
demonstratie hijbalk 003.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000