Tijdsplanning 06-09-2021 t/m 23-12-2021
Opdrachtgever Consortium Grensmaas
Locatie Grevenbicht


het project

Van den Biggelaar Grond- en waterbouw heeft als onderdeel van het consortium Grensmaas, de herinrichting gerealiseerd van de veerstoep van veerpont ’T veerke. Dit veer pendelt ter hoogte van Grevenbicht tussen de Nederlandse- en de Belgische oever. De rivierverruimingswerkzaamheden waren reeds door het consortium al uitgevoerd. Hierdoor zijn de uiterwaarden verlaagd. De nieuwe veerstoep moest ook worden verlaagd, zodat deze weer netjes aansluit.

De werkzaamheden van de veerstoep bestonden uit:

  • Grondwerk (circa 20.000 m³)
  • Aanbrengen van oeverbescherming
  • creëren van hellingbanen
  • Realiseren van aanmeervoorzieningen

We zijn gestart met grondwerk. Het vrijgekomen toutvenant voerden we af en daarna brachten wij bestorting aan. Hiermee wordt de oever beschermd tegen de kracht van de rivier de Maas. Daarna realiseerden wij de wegconstructie met op- en afritten zodat de fietsers en voetgangers veilig met het pontje kunnen oversteken.

Uitvoerder Wicher van Beek: “Wat een prachtige locatie om te werken. Deze mooie veerstoep realiseerden wij binnen slechts drie maanden. De inwoners van Grevenbicht en de dagjesmensen beleven hier nog vele jaren plezier van.”

Video

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000