Tijdsplanning 04-11-2020 t/m 30-10-2021
Opdrachtgever Port of Harlingen
Locatie Haven van Harlingen


Het project

De haven van Harlingen is een regionale haven pal naast het prachtige waddengebied. De toekomstvisie van deze haven is ambitieus. Zij wil in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland zijn. Dit betekent dat het gebied de komende jaren verder wordt ontwikkeld. Een belangrijk deel daarvan is het toekomstbestendig maken van de Nieuwe Vissershaven.

Betonnen steigers

De visserij maakt een transitie door van uitbreiding en modernisering. Dit zorgt ervoor dat de huidige houten steigers niet meer voldoen. Van den Biggelaar Grond- en Waterbouw vervangt de huidige houten steigers door een betonnen variant. De nieuwe steiger bestaat uit een in-situ betondek en storten wij op prefab betonnen vloerplaten. De vloerplaten monteren we op betonnen prefab balken, die zijn gefundeerd op betonpoeren die weer zijn gestort op de betonnen palen. De steiger voorzien we van de nodige inrichting zoals stroom-/waterkasten, bolders, doorrijdbeveiliging, drenkelingentrappen, lichtmasten en nautische verlichting. De steiger beschermen we tegen aanvaren door diverse houten remmingwerken en wrijfgordingen aan te brengen. De nieuwe steiger biedt zo een duurzame ligplaats aan de schepen van de Visveiling Urk.

Afstemming met betrokken partijen

De projectlocatie ligt in een industriële omgeving met de nodige bedrijvigheid. Het is daarom belangrijk dat de omgeving zo min mogelijk hinder ondervindt van onze werkzaamheden. De werkzaamheden stemmen we daarom vooraf af met Port of Harlingen, de havenmeester en de Visveiling Urk. Zo blijft de vissershaven operationeel tijdens de bouwactiviteiten.

Video

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000