07-06-2018


Tijdens de vele projecten van Van den Biggelaar Grond- en waterbouw wordt er flink wat afgegraven. En dat zorgt meer dan eens voor te gekke (pre)historische vondsten. Dat weten de leerlingen van basisschool De Regenboog uit Rotterdam Overschie nu ook. Zij kwamen afgelopen week langs bij ons project Bochtafsnijding Delftse Schie om daar alles te leren over ons werk én archeologie.

Het echte werk

Het bezoek aan het project, mede georganiseerd door de provincie, is goed uitgekiend; bij een van de vele opgravingen die bij de bochtafsnijding komen kijken, zijn archeologen momenteel bezig met het onderzoeken van de grond. En wat is er nou toffer dan hen in het echt aan het werk te zien?

Live geschiedenisles

Maar eerst wat achtergrondinfo én veiligheidsinstructies. In een korte introductie spijkerden de leerlingen hun kennis over de grond- en waterbouw in rap tempo bij en leerden ze alle ins en outs over archeologie. Wat doen archeologen? Wat hopen ze te vinden? Hoe werkt het? Het kwam allemaal aan bod. Na die intro vertrok de groep, gehuld in veiligheidshesjes, naar de afgravingen, waar ze de archeologen aan het werk konden zien in een bouwkuip van zo’n 4 meter diep. Een live geschiedenisles die ze op de basisschool in Rotterdam Overschie niet gauw zullen vergeten!

Meer over Delftse Schie

Onze werkzaamheden bij Bochtafsnijding Delftse Schie zijn iedere dag in beweging. Wil je meer weten over dit project? Check dan onze projectpagina!

Bekijk project

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000