28-11-2018


Van den Biggelaar Grond- en waterbouw maakt in opdracht van consortium Grensmaas zes fauna-uitstapplaatsen in het Julianakanaal ter hoogte van Itteren. Een belangrijke uitdaging daarbij is dat de scheepvaart geen hinder  mag ondervinden van de activiteiten.

Met de uitvoering van de uitstapplaatsen draagt Van den Biggelaar bij aan het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO). Rijkswaterstaat en ProRail voeren dit MJPO-programma uit, in opdracht van de Rijksoverheid en onder regie van de provincies.

Het MJPO verbindt in het hele land stukjes natuur met elkaar door aanleg vanonder andere ecoducten, ecoduikers, faunatunnels en makkelijk uittreedbare oevers rondom bestaande rijksinfrastructuur. Zo kunnen bijvoorbeeld wilde zwijnen, otters, herten, dassen, salamanders, kikkers en zelfs vleermuizen weer veilig oversteken. Deze dieren krijgen zo meer leefruimte, toegang tot voedsel en schuilplaatsen en ze vinden makkelijker een geschikte partner. De kans op faunaslachtoffers door aanrijdingen met weg- en treinverkeer of verdrinking neemt ook af.

Inmiddels zijn de fauna-uitstapplaatsen gerealiseerd. De dieren kunnen nu veilig oversteken.

 

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@vandenbiggelaar.nl

Telefoon: 0418 - 636000